Zendingsbussen in de kerk

De opbrengst van de zendingsbussen in de kerk is ieder kwartaal bestemd voor een project van de GZB. Lees hier meer over de GZB en de verschillende projecten.

De zendingscommissie

Wim 't Lam (voorzitter)
Annelies de Pater (penningmeester)
Marinda Matsinger (secretaris)
Anja Biesheuvel (Bonisa-zending)
Dirk Hartman
Willie van Hoornaar

Kastanjelaan 3, 4128 SP  Lexmond
IBAN rekening NL76RABO 0154134791

Doel 2e kwartaal 2018

De opbrengst van de zendingsbussen is dit kwartaal bestemd voor een project in Indonesië:

Al lange, lange tijd is er een relatie tussen de GZB en de Torajakerk. In 2013 was het 100 jaar geleden dat de eerste zendeling van de GZB, ds. A.A. van de Loosdrecht, werd uitgezonden naar Torajaland. Sindsdien zijn in dit gebied velen tot geloof gekomen en zijn er tal van gemeenten gesticht. Inmiddels zijn er zo’n 650 predikanten en ruim 1000 gemeenten.
De ontwikkelingen in Indonesië gaan snel. Ook zijn er zorgen over de oprukkende islam in Indonesië. Bij predikanten is er vaak gebrek aan kennis en vaardigheden om gemeenten te leiden in de snel veranderende Indonesische maatschappij. Om hier iets aan te doen is de Torajakerk in 2006 een Theologische Instituut gestart. Dit instituut verzorgt trainingen voor kandidaten, predikanten en andere leidinggevenden binnen de kerk.
Ds. Gert de Goeijen, zendingswerker van de GZB, was jarenlang docent aan het Instituut. In juni 2016 is hij naar Nederland teruggekeerd.