MEERKERK-

Regiokoor Musica Pro Deo wil graag meer zangers de gelegenheid geven om met hen een “Choral Evensong” in te studeren.

Vanaf woensdag 11 januari starten we met de repetities voor de uitvoering van D.V. zondag 26 maart op uitnodiging van de Ichthuskerk in Meerkerk.

Onze mannen zouden het heel fijn vinden als ze versterking krijgen, dus mannen sluit je aan voor dit project. Uiteraard zijn de vrouwen ook van harte welkom!

2022 Zing mee poster 26 maart 23

 

Ook al weet je niet welke stemsoort u/jij hebt, wij zijn geen professionals het sociale aspect is minstens zo belangrijk.

Iedereen is van harte welkom.

De lage bas en de hoge sopraan, aangevuld met de stemmen uit het midden de tenoren en alten, juist de meerstemmigheid geeft kleur aan het loflied!

Een Choral Evensong is het avondgebed van de Anglicaanse Kerk, meestal gezongen door het koor en daarom Choral Evensong genoemd.

Het dagelijks zingen van de 'Evensong' behoort tot de vaste taken van ieder Engels koor verbonden aan kerk, kathedraal of college.

De liturgie van de 'Choral Evensong' is al eeuwenlang dezelfde en staat als een huis met haar ‘Psalms’, Hymnes, haar twee schriftlezingen ('Lessons') uit Oude Testament en Nieuwe Testament, gevolgd door de 'Canticles' (betekent: Lofzang).

Opmerkelijk aan een Choral Evensong is de combinatie van een ingetogen gebedsdienst met een veelvoud aan muzikale vormen en stijlen.

Wij repeteren wekelijks op woensdagavond van 20:00 - 21:50 uur.

Voor opgave en meer informatie email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.musicaprodeo.nl

Van harte welkom 🎵