Lezen


Gedicht belijdenisdienst 13 april 2014

Marieke Oskam droeg tijdens haar belijdenisdienst een gedicht voor wat ze zelf geschreven heeft.

Heer, ik wil U bidden
voor Uw gemeente wereldwijd
er is zoveel aan de hand
maar overal wordt Uw woord verspreid.

Heer, ik verlang ernaar
Om te zijn zoals U
'Copyright Jesus'
In het hier en nu

Is God weg? Onder theologen wel, als je de discussies mag geloven... Vroeger ging het over Godsverduistering, recent wordt er volop gedebatteerd over de vraag: Is God terug van weggeweest?

Een waterdrager in India had twee grote emmers; elke emmer hing aan één kant van een juk dat hij over zijn schouders droeg. Een van de emmers had een barst en de andere emmer was in perfecte staat.

Het kost niet zoveel iemand een glimlach te schenken,
of je hand op te steken voor een vriendelijke groet.
Zoiets kan opeens de zon laten schijnen,
in het hart van de mens, die je zomaar ontmoet.

Hieronder leest u een brief aan Petrus die een gemeentelid schreef in het kader van het missionaire jaarthema en de voorbereidingen op de preekbesprekingen. Dit artikel is eerder in twee delen gepubliceerd in de Band van december 2010 en mei 2011.

Je zult nooit meer op dezelfde manier naar een kop koffie kijken...

Een jonge vrouw ging naar haar moeder en vertelde haar over haar leven, en hoe moeilijk ze het had. Ze was moe van het vechten en worstelen. Het leek wel dat wanneer het ene probleem was opgelost, een volgend probleem ontstond.

Handreikingen voor de week van voorbereiding op het Heilig Avondmaal

  • Bid elke dag om de leiding van de Heilige Geest.
  • Neem je heilig voor om zondag het avondmaal te vieren. Bedenk dat de Heiland je zelf roept. Immers: goede redenen om geen avondmaal te vieren, bestaan niet. Elke mogelijke reden is een slechte reden (of je vind ongelovigheid, het bewust vasthouden aan een bepaalde zonde een goede reden?). Een heilig voornemen stimuleert de voorbereiding.

Stel je eens voor wat er zou gebeuren als we op dezelfde manier met onze Bijbel omgingen als met onze mobiele telefoon. Voor veel jongeren (maar voor ouderen niet minder! ) kon dit wel eens een les zijn:

Een Hand op je schouder
je bent niet alleen
kijk maar eens naast je
Iemand gaat met je mee.