Tijdens de kerkdiensten ('s morgens) is er kinderdienst in de zaal boven de consistorie. De kinderdienst is bedoeld voor alle kinderen van groep 1 t/m 3 van de basisschool. Net voor de preek gaan de kinderen naar de kinderdienst en na de preek komen ze weer terug. Samen met de kinderen luisteren we naar een bijbelverhaal, doen we iets creatiefs, bidden en zingen we. We maken gebruik van de methode Opstap, met Rik de handpop, van de HGJB. De methode is bedoeld om kinderen vertrouwd te laten worden met de Bijbel, maar ook met de kerkdiensten en alles wat daarin gebeurd.

Heb je vragen en/of opmerkingen over de kinderdienst of wil je graag meedoen als leiding, stuur gerust een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek ons aan.

Groeten, Joanne Kortlever en Elline Manschot

1x per maand is er Kinderdienst+. Dit is een interactieve methode voor kinderen van groep 4 en 5, die ook tijdens de dienst plaatsvindt.

Bijzonderheden
 Nr.
 Bijbelgedeelte
Voorganger
Leiding
 16 mei    46  Pinksteren (1)  Handelingen 2:1-13 ds. P. Vroegindeweij

Heidy Harkema

Marlize de Heer

30 mei Ingroeiles Collecte en diakenen  C Collecte en diakenen   Handelingen 6: 1-6 ds. P. Vroegindeweij

Erika de Valk

Heleen Oskam

13 juni  Kindermoment 11  Ezau en Jacob  Genesis 25:19-34 ds. P. Vroegindeweij

Elline Manschot

Joanne Kortlever

27 juni Heilig avondmaal 13 Jacob op de vlucht Genesis 27:41-28:22 ds. P. Vroegindeweij

Florentijn Kool

Daniëlle Kool

Aandachtspunten voor de leiding

Voor de kerkdienst: Ruimte vooraf controleren en klaarmaken. Eventueel kun je een kring maken van de krukjes om het bijbelverhaal te doen. De doos met knutselspullen staat in de kast. Er staat een CD-speler met een CD met het beginliedje en eventueel andere liedjes om te beluisteren.

Aandachtspunten: Materiaal (verhaal, verwerking etc.) krijgt de leiding aangeleverd via e-mail. De kopieën van het knutselwerkje liggen klaar in de map in de kast. Als jullie voor het spel kiezen, kijk dan wat voor attributen jullie zelf mee moeten nemen. De handpop (Rik) ligt in z’n bed. Bespreek wie wat doet en bereid dit voor. We willen graag een openingsliedje, verhaal, bidden, verwerking/spel en zingen. Heb je tijd over, dan mag je ook gebruik maken van de spelletjes box.

Tijdens de kerkdienst: Tijdens het orgelspel voor de preek begint de kinderdienst; wacht de kinderen op in het koor van de kerk. De koster komt aan het einde van de preek naar boven om jullie te halen, maar er klinkt ook een bel om aan te geven dat je kunt gaan opruimen. De bel is niet altijd te horen dus als je verrast wordt door de koster, geeft dat uiteraard niets. Laat de kinderen beneden voor de deur wachten om samen terug te komen in de kerk. Geef de kinderen een ‘Blad voor de ouders’ mee. Deze kun je vinden in de map in de kast (bij de verwerkingen).

Na de kerkdienst: Bovenzaal opruimen en de tafels en deurkrukken e.d. reinigen met de vochtige doekjes die we hebben klaargelegd.