Tijdens de kerkdiensten ('s morgens) is er kinderdienst in de zaal boven de consistorie. De kinderdienst is bedoeld voor alle kinderen van groep 1 t/m 3 van de basisschool. Net voor de preek gaan de kinderen naar de kinderdienst en na de preek komen ze weer terug. Samen met de kinderen luisteren we naar een bijbelverhaal, doen we iets creatiefs, bidden en zingen we. We maken gebruik van de methode Opstap, met Rik de handpop, van de HGJB. De methode is bedoeld om kinderen vertrouwd te laten worden met de Bijbel, maar ook met de kerkdiensten en alles wat daarin gebeurd.

Heb je vragen en/of opmerkingen over de kinderdienst of wil je graag meedoen als leiding, stuur gerust een mail naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek ons aan.

Groeten, Joanne Kortlever en Elline Manschot

Bijz.
 Nr.
 Bijbelgedeelte
Voorganger
Leiding
 13 feb   72  Anna en Simeon  Lukas 2:22-39   ds. P. Vroegindeweij  Heidy Harkema
 Marlize de Heer
 20 feb  Kindermoment 77  De storm op het meer  Markus 4:35-41  ds. P. Vroegindeweij  Joanne Kortlever
 Mariette Zijderveld
 27 feb     78  Vijf broden en twee
vissen
 Johannes 6:1-15  ds. H. Markus  Elline Manschot
 Hannah Streefkerk
 6 maart   79  Nicodemus  Johannes 3:1-16   ds. C. Van Andel  Henrieke Sterk
 Marga Versluis
 13 maart   80  Zacheus  Lukas 19:1-10  ds. C.M. Baan   Martine Langerak
 Rozemarijn de Jong
 20 maart  Ingroeiles H  Bijbellezen  2 Kronieken 22-23,34-35  ds. P. Vroegindeweij  Anniek de Heer
 Dirk Lakerveld
 27 maart  Heilig Avondmaal 81  De hoofdman met het
grote geloof
 Lukas 7:1-7  ds. P. Vroegindeweij  Elline Manschot
 Joanne Kortlever
 3 april    82  Jezus, Martha en Maria  Lukas 10:38-42  ds. J. Vis  Joanke Graveland
 Karin van Rossum
 10 april    84  Het graf is leeg  Lukas 23:26-32,
 Mattheüs 27:62 en 28
 ds. P. Vroegindeweij  Klazien Lakerveld
 Paulien Zuidervaart
 17 april  Pasen  85  Jezus leeft, echt waar!  Lukas 24:13-34  ds. P. Vroegindeweij  Evelien Strijbis
 Angelique de Vor
 24 april  Kindermoment  86  Thomas is weer blij!  Johannes 20:19-31  ds. P. Vroegindeweij  Florentijn Kool
 Danielle Kool
 1 mei    74  Jezus helpt twee zieken  Lukas 8:40-56  ds. G. v.d. Bos  Elline Manschot
 Jonneke Vroegindeweij
 8 mei    75  De barmhartige
Samaritaan
 Lukas 10:25-37  ds. P. Vroegindeweij  Heidy Harkema
 Marlize de Heer
 15 mei    76  Een melaatse man wordt
rein
 Mattheüs 8:1-4  Prop. A. Scheer  Joanne Kortlever
 Hannah Streefkerk
 22 mei  Ingroeiles  I   We zingen!  Psalmen  ds. P. Vroegindeweij  Henrieke Sterk
 Marga Versluis
 26 mei  Hemelvaart  87  Hemelvaart

Marcus 16:15-20,
 Handelingen 1:1-11

ds. P. Vroegindeweij  Joanne Kortlever
 Mariette Zijderveld
 29 mei    73  Het schaap dat zoek was Lukas 15:1-7  ds. W.A. van den Born  Martine Langerak
 Rozemarijn de Jong
 5 juni  Pinksteren  88  Pinksteren  Handelingen 2:1-15, 22-24, 37-42  ds. P. Vroegindeweij  Anniek de Heer
 Dirk Lakerveld
 12 juni  Kindermoment  89  De genezing van een
verlamde man
 Handelingen 3:1-26  ds. P. Vroegindeweij  Elline Manschot
 Joanne Kortlever
 19 juni  Heilig Avondmaal  90  De bekering van Saulus  Handelingen 9:1-19a  Dr. J. van Eck  Joanke Graveland
 Karin van Rossum
 26 juni      Cornelius  Handelingen 10:1-48  ds. P. Vroegindeweij  Klazien Lakerveld
 Paulien Zuidervaart

Aandachtspunten voor de leiding

Voor de kerkdienst: Ruimte vooraf controleren en klaarmaken. Eventueel kun je een kring maken van de krukjes om het bijbelverhaal te doen. De doos met knutselspullen staat in de kast. Er staat een CD-speler met een CD met het beginliedje en eventueel andere liedjes om te beluisteren.

Aandachtspunten: Materiaal (verhaal, verwerking etc.) krijgt de leiding aangeleverd via e-mail. De kopieën van het knutselwerkje liggen klaar in de map in de kast. Als jullie voor het spel kiezen, kijk dan wat voor attributen jullie zelf mee moeten nemen. De handpop (Rik) ligt in z’n bed. Bespreek wie wat doet en bereid dit voor. We willen graag een openingsliedje, verhaal, bidden, verwerking/spel en zingen. Heb je tijd over, dan mag je ook gebruik maken van de spelletjes box.

Tijdens de kerkdienst: Tijdens het orgelspel voor de preek begint de kinderdienst; wacht de kinderen op in het koor van de kerk. De koster komt aan het einde van de preek naar boven om jullie te halen, maar er klinkt ook een bel om aan te geven dat je kunt gaan opruimen. De bel is niet altijd te horen dus als je verrast wordt door de koster, geeft dat uiteraard niets. Laat de kinderen beneden voor de deur wachten om samen terug te komen in de kerk. Geef de kinderen een ‘Blad voor de ouders’ mee. Deze kun je vinden in de map in de kast (bij de verwerkingen).

Na de kerkdienst: Bovenzaal opruimen en de tafels en deurkrukken e.d. reinigen met de vochtige doekjes die we hebben klaargelegd.