Tijdens de kerkdiensten ('s morgens) is er kinderdienst in de zaal boven de consistorie. De kinderdienst is bedoeld voor alle kinderen van groep 1 t/m 3 van de basisschool. Net voor de preek gaan de kinderen naar de kinderdienst en na de preek komen ze weer terug. Samen met de kinderen luisteren we naar een bijbelverhaal, doen we iets creatiefs, bidden en zingen we. We maken gebruik van de methode Opstap, met Rik de handpop, van de HGJB. De methode is bedoeld om kinderen vertrouwd te laten worden met de Bijbel, maar ook met de kerkdiensten en alles wat daarin gebeurd.

Heb je vragen en/of opmerkingen over de kinderdienst of wil je graag meedoen als leiding, stuur gerust een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek ons aan.

Groeten, Joanne Kortlever en Elline Manschot

Bijz.
 Nr.
 Bijbelgedeelte
Voorganger
Leiding
26-sep Opening winterwerk 28 Waar is Jezus? Lukas 2:40-52 ds. P. Vroegindeweij

Joanne Kortlever

3-okt   29 De taak van Johannes en de doop van Jezus Johannes 1:1-34 ds. P. Vroegindeweij

Henrieke Sterk

Marga Versluis

10-okt   30 Jezus in de woestijn Lukas 4:1-14 ds. P. Vroegindeweij

Joanke Graveland

Hannah Streefkerk

17-okt   31 De Heere Jezus kiest en roept Zijn vriend Johannes 1:35-51 ds. P. Vermaat

Klazien Lakerveld

Paulien Zuidervaart

24-okt   32 Vissers en vissen luisteren naar Jezus Lukas 5:1-11 onbekend nog

Evelien Strijbis

Angelique de Vor

31-okt Kindermoment 33 De gelijkenis van de verloren zoon Lukas 15:11-32 ds. P. Vroegindeweij

Nelline van Hoornaar

Lars van Hoornaar

7-nov   34 Het feest gaat toch door Johannes 2:1-12 onbekend nog

Anniek de Heer

Dirk Lakerveld

14-nov   35 Jezus geneest een verlamde man Markus 2:1-12 ds. P. Vroegindeweij

Heidy Harkema

Marlize de Heer

21-nov Eeuwigheidszondag 48 Noach bouwt een boot Genesis 6:5-22 ds. P. Vroegindeweij

Jonneke Vroegindeweij

28-nov   49 De regenboog:Een nieuw begin Genesis 7-9:17 onbekend nog

Heleen Oskam

5-dec Ingroeiles F De koster Lukas 4: 38-41 ds. P. Vroegindeweij

Mariëtte Zijderveld

12-dec Heilig Avondmaal 24 Maria krijgt bezoek (Kerst 1) Lukas 1:26-56 ds. P. Vroegindeweij

Florentijn Kool

Daniëlle Kool

19-dec   25 De geboorte van Jezus (Kerst 2) Lukas 2:1-7 ds. J.C. van Trigt

Martine Langerak

Rozemarijn de Jong

25-dec Kerst 26 Blij nieuws voor de herders Lukas 2: 8-20 ds. P. Vroegindeweij

26-dec Kerst 27 Cadeaus voor Koning Jezus Matthëus 2: 1-12 onbekend nog

Henrieke Sterk

Marga Versluis

Aandachtspunten voor de leiding

Voor de kerkdienst: Ruimte vooraf controleren en klaarmaken. Eventueel kun je een kring maken van de krukjes om het bijbelverhaal te doen. De doos met knutselspullen staat in de kast. Er staat een CD-speler met een CD met het beginliedje en eventueel andere liedjes om te beluisteren.

Aandachtspunten: Materiaal (verhaal, verwerking etc.) krijgt de leiding aangeleverd via e-mail. De kopieën van het knutselwerkje liggen klaar in de map in de kast. Als jullie voor het spel kiezen, kijk dan wat voor attributen jullie zelf mee moeten nemen. De handpop (Rik) ligt in z’n bed. Bespreek wie wat doet en bereid dit voor. We willen graag een openingsliedje, verhaal, bidden, verwerking/spel en zingen. Heb je tijd over, dan mag je ook gebruik maken van de spelletjes box.

Tijdens de kerkdienst: Tijdens het orgelspel voor de preek begint de kinderdienst; wacht de kinderen op in het koor van de kerk. De koster komt aan het einde van de preek naar boven om jullie te halen, maar er klinkt ook een bel om aan te geven dat je kunt gaan opruimen. De bel is niet altijd te horen dus als je verrast wordt door de koster, geeft dat uiteraard niets. Laat de kinderen beneden voor de deur wachten om samen terug te komen in de kerk. Geef de kinderen een ‘Blad voor de ouders’ mee. Deze kun je vinden in de map in de kast (bij de verwerkingen).

Na de kerkdienst: Bovenzaal opruimen en de tafels en deurkrukken e.d. reinigen met de vochtige doekjes die we hebben klaargelegd.