Tijdens de kerkdiensten ('s morgens) is er de kinderdienst. De kinderdienst is bedoeld voor alle kinderen van groep 1 t/m 3 van de basisschool. Net voor de preek gaan de kinderen naar de kinderdienst en na de preek komen ze weer terug. Samen met de kinderen luisteren we naar een bijbelverhaal. Meestal doen we iets creatiefs en zingen we. We maken gebruik van de methode Opstap van de HGJB. De methode is bedoeld om kinderen vertrouwd te laten worden met de Bijbel, maar ook met de kerkdiensten en alles wat daarin gebeurt.

1x per maand is er Kinderdienst+. Dit is een interactieve methode voor kinderen van groep 4 en 5, die ook tijdens de dienst plaatsvindt.

Rooster t/m december 2020

Datum            Nr. Thema Bijbelgedeelte Voorganger Leiding
2 aug   48 Noach bouwt een boot Genesis 6:5-22 ds. P. van de Voorde Erika de Valk
Heleen Oskam
9 aug   49 De regenboog: een nieuw
begin
Genesis 7-9:17 Onbekend nog Florentijn Kool
Daniëlle Kool
16 aug   50 Wie is Jozef Genesis 35 en 37:1-3 Ds. J. Hogenhout Klazien Lakerveld
Paulien Zuidervaart
23 aug   51 Jozef de dromer, Jozef de
slaaf
Genesis 37:4-36 en 39:1-7 ds. P. Vroegindeweij Evelien Strijbis
Angelique de Vor
30 aug   52 Jozef in de gevangenis Genesis 39:7-23 en 40:1-23 ds. P. Vroegindeweij Nelline van Hoornaar
Lars van Hoornaar
6 sep   53 Jozef en zijn broers Genesis 41-44 ds. P. Vroegindeweij Anniek de Heer
Dirk Lakerveld
13 sep   54 Ik ben Jozef Genesis 44-46 ds. A. Scheer Elline Manschot
Jonneke Vroegindeweij
20 sep Opening
winterwerk
55 De geboorte van Mozes Exodus 1, 2:1-10 ds. P. Vroegindeweij Heidy Harkema
Marlize de Heer
27 sep Heilig
avondmaal
O Avondmaal Mattheüs 26:17-35, Lukas 22:8-20,
Johannes 13
ds. P. Vroegindeweij Joanke Gravenland
Karin van Rossum
4 okt Israelzondag 56 Mozes bij Farao Exodus 3-10 ds. P. Vroegindeweij Joanne Kortlever
Mariëtte Zijderveld
11 okt   57 Mozes vertrekt uit Egypte Exodus 11-15 ds. P. Vroegindeweij Henrieke Sterk
Marga Versluis
18 okt   58 Mozes en de verkenners Numeri 13-14 ds. J. het Lam Martine Langerak
Rozemarijn de Jong

Datum     Nr. Thema Bijbelgedeelte Voorganger Leiding
25 okt   59 In het beloofde land Jozua 2, 5 en 6 ds. H.J.P. de Pater Elline Manschot
Joanne Kortlever
1 nov   L Ouderlingen Exodus 18:13-27 ds. P. Vroegindeweij Erika de Valk
Heleen Oskam
8 nov   60 Hanna bidt om een kindje 1 Samuël 1 ds. P. de Jager Florentijn Kool
Daniëlle Kool
15 nov   61 David en Goliath 1 Samuël 17 ds. P. Vroegindeweij Klazien Lakerveld
Paulien Zuidervaart
22 nov Eeuwigheids
zondag
62 Jona wil niet Jona 1 en 2 ds. P. Vroegindeweij Evelien Strijbis
Angelique de Vor
29 nov   63 Jona wil wel Jona 3 en 4 ds. P. Vermaat Nelline van Hoornaar
Lars van Hoornaar
6 dec   M Gemeenteleden 1 Korinthe 12:12-31 ds. P. Vroegindeweij Anniek de Heer
Dirk Lakerveld
13 dec Heilig
Avondmaal
68 Nehemia Nehemia 1, 2 en 4 ds. P. Vroegindeweij Elline Manschot
Jonneke Vroegindeweij
20 dec   69 De geboorte van Johannes Lukas 1:5-25, 57-80 ds. M.C. Stehouwer Heidy Harkema
Marlize de Heer
25 dec Kerst 70 De geboorte van Jezus Lukas 2:1-7 ds. P. Vroegindeweij Joanke Gravenland
Karin van Rossum
27 dec   71 Koning Herodes en Koning
Jezus
Mattheüs 2:1-23 ds. C.M. Baan Joanne Kortlever
Mariëtte Zijderveld

Voor de kerkdienst:
Ruimte vooraf controleren en klaarmaken. Eventueel kun je een kring maken van de krukjes om het bijbelverhaal te doen. De doos met knutselspullen staat in de kast. Er staat een CD-speler met een CD met het beginliedje.

Aandachtspunten: Materiaal (verhaal, verwerking etc.) krijgt de leiding aangeleverd via e-mail. De kopieën van het knutselwerkje liggen klaar in de map in de kast. Als jullie voor het spel kiezen, kijk dan wat voor attributen jullie zelf mee moeten nemen. De handpop (Rik) ligt in z’n bed. Bespreek wie wat doet en bereid dit voor. We willen graag een openingsliedje, verhaal, bidden, verwerking/spel en zingen. Nu de kinderdienst wat langer duurt, kun je mogelijk wat meer doen en mag je ook gebruik maken van de spelletjes krat die we nu standaard hebben neergezet.

Tijdens de kerkdienst ‘in Corona tijd’: Tijdens orgelspel voor de preek begint de kinderdienst, wacht de kinderen op bij de zijdeur van de kerk (die uitkomt op het kerkplein). Loop buitenom naar de zaal boven de consistorie. De kinderen komen niet terug in de dienst. De koster komt naar boven om aan te geven dat de dienst is afgelopen en de kinderen naar beneden en naar buiten kunnen om opgehaald te worden door hun ouders. Geef de kinderen een ‘Blad voor de ouders’ mee. Deze kun je vinden in de map in de kast (bij de verwerkingen).

Na de kerkdienst: Bovenzaal opruimen en de tafels en deurkrukken e.d. reinigen met de vochtige doekjes die we hebben klaargelegd.